reklama

Suroviny

  • 200 g mouka pšeničná hladká
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g krupicový cukr
  • 100 g máslo
  • 1 vejce, lehce rozšlehané
  • 4 lžíce džem jahodový

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190 °C. Mouku, cukr a máslo utřete tak, aby směs připomínala žmolenku. Případně to můžete udělat v kuchyňském robotu. Přidejte tolik vejce, aby se směs spojila a vytvořilo tuhé těsto.

  • KROK 2

    Pomoučněte si ruce a vytvarujte z těsta váleček o průměru asi 5 cm. Nakrájejte ho na 2 cm silné plátky a pokládejte vedle sebe na velký plech. Nechejte mezi nimi větší rozestupy, protože se směs při pečení rozteče.

  • KROK 3

    Uprostřed každého plátku udělejte koncem vařečky malou prohlubeň a doprostřed kápněte lžičku džemu. Pečte 10-15 minut, dokud mírně nenabydou a nezezlátnou.

  • KROK 4

    Hotové sušenky přendejte vychladit na mřížku.

reklama
reklama
reklama
reklama