reklama

Suroviny

  • 200 g hnědé žampiony, malé, jemně nakrájené
  • 1 citron, šťáva
  • 200 g fazolky zelené, očištěné
  • 1 hrst bylinky jemné chuti, např. bazalka, šťovík, petrželka a estragon
  • 100 g rajčata cherry, na čtvrtky
  • 3 lžíce olivový olej
  • 75 g parmazán (nebo vegetariánská alternativa), hobliny

Postup přípravy

  • KROK 1

    V misce promíchejte houby s polovinou citronové šťávy a dejte stranou – citronová šťáva způsobí, že houby změknou. Fazole blanšírujte ve vroucí osolené vodě po dobu 5-6 minut, musí ale zůstat stále křupavé. Poté je slijte a zchlaďte v ledové vodě.

  • KROK 2

    Fazole a žampiony smíchejte v misce s bylinkami a dochuťte solí a pepřem. Těsně před podáváním promíchejte rajčata, zbývající citronovou šťávu a olivový olej a posypte parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama