Žluté fazolky se strouhankou
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Na 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g žluté nebo zelené fazolky
- 5 g sůl
- 125 g másło
- 100 g strouhanka
Postup přípravy
- KROK 1
Fazolky omyjte pod tekoucí vodou a odřízněte konce.
- KROK 2
Fazolky vsypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přidejte lžičku soli (cca 5 g) a vařte přibližně 15 minut, až lusky změknou.
- KROK 3
Uvařené fazolky slijte a nechte okapat. Dejte je do mísy.
- KROK 4
V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Přidejte strouhanku a smažte dozlatova. Horkou směsí másla a strouhanky polijte fazolky. Takto připravené zelené či žluté fazolky se strouhankou jsou perfektní přílohou.