reklama

Suroviny

  • 500 g žluté nebo zelené fazolky
  • 5 g sůl
  • 125 g másło
  • 100 g strouhanka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Fazolky omyjte pod tekoucí vodou a odřízněte konce.

  • KROK 2

    Fazolky vsypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přidejte lžičku soli (cca 5 g) a vařte přibližně 15 minut, až lusky změknou.

  • KROK 3

    Uvařené fazolky slijte a nechte okapat. Dejte je do mísy.

  • KROK 4

    V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Přidejte strouhanku a smažte dozlatova. Horkou směsí másla a strouhanky polijte fazolky. Takto připravené zelené či žluté fazolky se strouhankou jsou perfektní přílohou.

reklama
reklama
reklama
reklama