Jejich konzumace podporuje zdraví srdce a mozku, díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin. Jsou také skvělým zdrojem bílkovin a obsahují vitaminy D a B2 (riboflavin), minerály jako železo, zinek, jod, hořčík a draslík.

Jakou rybu si dopřát?

  • Pstruh –vynikající pečený nebo grilovaný.
  • Kapr – tradiční česká ryba, která se hodí nejen na Vánoce
  • Losos – ačkoliv není původní, je široce dostupný a oblíbený pro svůj vysoký obsah omega-3 mastných kyselin.
  • Treska – populární pro svou jemnou chuť a snadnou přípravu.
  • Tuňák – můžete si ho dopřát tak ve formě steaku, jako i běžně dostupných konzerv, skvělý do těstovin, salátů i sendvičů

Jak zařadit ryby do rychlých obědů?

Rybu si můžete dopřát pečenou, grilovanou, smaženou, nebo ji zakomponovat do sendviče, salátu, nebo z ní připravit skvělé kari. Fantazii se meze nekladou. Stačí pár minut a vynikající oběd je na stole.

reklama
reklama
reklama
reklama