reklama

Suroviny

  • 1 lžíce hotová terijaki omáčka
  • 1 lžíce sladkokyselá chilli omáčka
  • 1 filet lososa, s kůží
  • 50 g celozrnná rýže basmati
  • 1 zelíčko pak čoi, rozpůlené
  • 1 lžička sezamová semínka
  • 2 jarní cibulka, jemně nasekaná
  • 1 malý svazek koriandru, hrubě nasekaný
  • šťáva z 1 limety

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiravte marinádu. Obě omáčky dejte do misky a dobře promíchejte. Filet vložte do marinády kůží nahoru. Nechte zatím stranou.

  • KROK 2

    Rýži vsypte do středně velkého hrnce a zalijte studenou vodou, aby rýže byla těsně pokrytá. Přiveďte k varu a poté vařte 20 minut, dokud rýže nezměkne a nevsákne všechnu vodu. Před koncem vaření umístěte nad hrnec síto a vložte do něj pak čoi, přiklopte a 6 minut takto napařujte doměkka.

  • KROK 3

    Mezitím rozpalte gril (nebo gril v troubě) na maximum. Lososa položte kůží nahoru do zapékací misky vyložené alobalem. Grilujte 4–5 minut, potřete marinádou, poté obraťte a grilujte další 3 minuty. Posypte sezamovými semínky a grilujte ještě 1 minutu, dokud semínka nezezlátnou a losos se nepropeče.

  • KROK 4

    Jarní cibulku a koriandr vmíchejte do rýže, navrch rýže umístěte lososa. Přelijte zbylou marinádou ze zapékací misky a pokapejte šťávou z limety. Podávejte s pak čoi.

reklama
reklama
reklama
reklama