reklama

Suroviny

  • 50 g strouhanka
  • jemně strouhaná kůra z 1 citronu
  • 25 g jemně nastrouhaný parmazán
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl a pepř
  • 4 filety z bělomasé ryby bez kůže
  • 50 g máslo
  • šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Strouhanku smíchejte s nastrouhanou citronovou kůrou, nastrouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

  • KROK 2

    Rybí filety osolte a opepřete. Na pánvi, vhodné i trouby, rozehřejte trochu oleje a opékejte rybu z jedné strany asi 2-3 minuty. Pak filet otočte a posypte připravenou ochucenou směsí strouhanky. Vložte do trouby pod rozpálený gril a grilujte 2–3 minuty. Pak vyjměte z trouby, do pánve přidejte máslo a vymačkanou šťávu z 1 citronu. Nechte kolem ryby rozpustit máslo a citron na omáčku a podávejte.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama