reklama

Suroviny

  • 100 g zázvorové sušenky
  • 405 g slazené odtučněné kondenzované mléko
  • 250 g směs jahody, maliny, angrešt
  • 500 g řecký jogurt, 0% tuku
  • 250 g směs borůvky, ostružiny, angrešt

Postup přípravy

  • KROK 1

    Sušenky vložte do kuchyňského robotu a rozdrťte najemno. Přidejte 2 lžíce kondenzovaného mléka a znovu promíchejte, dokud se drobky nezačnou spojovat. Rozdělte drť na dno 8 papírových kelímků. Zadní stranou lžíce upěchujte a uhlaďte do rovné plochy. Ujistěte se, že jste z mísy přístroje vybrali veškerou sušenkovou drť - v takovém případě totiž není třeba mísu před dalším krokem mýt.

  • KROK 2

    Větší ovoce (např. jahody) nakrájejte nahrubo. Do mísy kuchyňského robotu vložte polovinu směsi jahod, malin a angreštu, polovinu ze zbylého kondenzovaného mléka a polovinu jogurtu. Rozmixujte do hladka. Vyjměte nože z robotu a vmíchejte zbývající směs jahod, malin a angreštu. Hmotu rozdělte do 4 papírových košíčků. To samé udělejte se směsí borůvek, ostružin a angreštu a zbývajícími surovinami.

  • KROK 3

    Do každého košíčku vložte nanukové dřívko a zatlačte jej do základny ze sušenek tak, aby dřívko stálo rovně. Mrazte alespoň 4 hodiny. Před podáváním otočte dnem vzhůru a jemně kelímek zmáčkněte, dokud nanuk nevyklouzne.

reklama
reklama
reklama
reklama