reklama

Suroviny

  • 2 ks limeta
  • 100 g krupicový cukr
  • 2 lžičky černý pepř, čerstvě drcený
  • 450 g jahody, odstopkované a rozpůlené nebo rozčtvrcené, pokud jsou velké
  • vanilková nebo kokosová zmrzlina, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte na dlouhé nudličky kůru z 1 limety. Odstraňte všechny zbytky bílé části kůry, než ji použijete (může totiž nepříjemně zhořknout). Kůru vložte na střední pánev. Vymačkejte obě limety a do pánve přidejte šťávu se 3 lžícemi vody, cukrem a drceným pepřem. Mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, poté přiveďte k varu, chvíli vařte a poté stáhněte z plotny.

  • KROK 2

    Jahody rozložte do servírovací mísy, přelijte horkým sirupem a nechte zcela vychladnout. Sirup zrůžoví. Podávejte při pokojové teplotě se zmrzlinou.

reklama
reklama
reklama
reklama