reklama

Suroviny

  • 2 ks vepřová kotleta, zbavená přebytečného tuku
  • 1 lžička olivový olej
  • kousek másla
  • 1 ks velká cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 1 lžička tymián, listy
  • 2 lžíce pomerančová marmeláda
  • 1 lžička celozrnná hořčice
  • 300 ml kuřecí vývar

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kotlety ochuťte pepřem (není třeba solit). Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej, kotlety na něm 5 minut opékejte a jednou otočte. Přendejte je na talíř.

  • KROK 2

    Na pánvi zpěňte máslo a vmíchejte do něj cibuli a tymián, které velmi opatrně restujte 15 minut, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Pak vmíchejte marmeládu, hořčici, vývar a vařte 2 minuty, dokud směs nezačne houstnout. Kotlety vraťte do pánve se vzniklou omáčkou, ještě 3 minuty povařte a můžete podávat.

reklama
reklama
reklama
reklama