reklama

Suroviny

  • 8 ks sněhové pusinky, velké, kupované
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • 2–4 lžíce růžová voda, nebo podle chuti (intenzita se může lišit, ochutnejte postupně)
  • 500 g jahody, odstopkované a nakrájené na čtvrtky
  • jedlé květy okvětní lístky růže (ze zahrady, bez postřiku, ne z květinářství), na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pusinky nalámejte na kousky velikosti sousta.

  • KROK 2

    Smetanu šlehejte, dokud nedrží tvar, ale dejte pozor, aby jste ji nepřešlehali. Zašlehejte růžovou vodu.

  • KROK 3

    Těsně před podáváním smíchejte rozdrcené pusinky a smetanu. Vmíchejte jahody, ale pár si nechte na ozdobu. Rozdělte do 8 pohárů či sklenic. Nebo, pokud chcete, nemusíte směs míchat a můžete do pohárů střídavě vrstvit pusinky, šlehačku a jahody. Pokud chcete, ozdobte okvětními lístky růží.

reklama
reklama
reklama
reklama