reklama

Suroviny

  • 200 g tmavá čokoláda
  • 100 ml uvařená káva, silná
  • 4 lžíce alkohol, např. rum, brandy, amaretto
  • 400 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce třtinový cukr
  • kakao, na poprášení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Čokoládu nalámejte na malé kousky a dejte do misky s kávou a alkoholem. 250 ml smetany vlijte do rendlíku, přiveďte k varu, poté nalijte na čokoládovou směs a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nebude hladká. Směs rozdělte do 6 šálků na kávu a nechte přes noc ztuhnout v lednici.

  • KROK 2

    Při podávání ušlehejte zbývající smetanu s cukrem dotuha. Rozdělte šlehačku mezi šálky a podávejte posypané kakaem, aby každý šálek vypadal jako cappuccino.

reklama
reklama
reklama
reklama