Šálky s čokoládovo-kávovým krémem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g tmavá čokoláda
- 100 ml uvařená káva, silná
- 4 lžíce alkohol, např. rum, brandy, amaretto
- 400 ml smetana ke šlehání
- 2 lžíce třtinový cukr
- kakao, na poprášení
Postup přípravy
- KROK 1
Čokoládu nalámejte na malé kousky a dejte do misky s kávou a alkoholem. 250 ml smetany vlijte do rendlíku, přiveďte k varu, poté nalijte na čokoládovou směs a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nebude hladká. Směs rozdělte do 6 šálků na kávu a nechte přes noc ztuhnout v lednici.
- KROK 2
Při podávání ušlehejte zbývající smetanu s cukrem dotuha. Rozdělte šlehačku mezi šálky a podávejte posypané kakaem, aby každý šálek vypadal jako cappuccino.