reklama

Suroviny

  • 300 g (1 balení) listové těsto, rozválené
  • 1 ks vejce, prošlehané
  • 175 g marcipán, nakrájený
  • 3 ks broskve, rozpůlené, zbavené pecky a nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce mandlové lupínky
  • crème fraîche nebo hustá zakysaná smetana, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte troubu na 220°C. Těsto rozprostřete a vodorovně rozkrojte napůl. Každou polovinu nakrájejte na 3. Získáte 6 stejných dílů.

  • KROK 2

    Plátky těsta položte na plech vyložený pečicím papírem. Nožem naznačte 1 cm okraj na každém díle – dejte ovšem pozor, abyste neprokrojili těsto skrz. Vnitřek propíchejte vidličkou, okraje nechte nepropíchané, a poté potřete celé rozšlehaným vejcem.

  • KROK 3

    Pečte 10 minut, dokud nezezlátnou a mírně nenabydou. Vyndejte z trouby, a středy posypte rovnoměrně marcipánem, navrch rozložte plátky broskví a poté posypte mandlemi.

  • KROK 4

    Vložte zpět do trouby na 10 minut, dokud se koláče nenafouknou a nezezlátnou. Podávejte s kopečkem crème fraîche nebo zakysané smetany.

reklama
reklama
reklama
reklama