reklama

Suroviny

  • 3 plechovky konzervovaného liči v sirupu
  • 50 g krupicový cukr
  • 1 bílek
  • kůra ze 2 limet, jemně nastrouhaná plus vymačkaná štáva z 1 limety

Postup přípravy

  • KROK 1

    Sirup ze dvou plechovek liči sceďte do rendlíku, ovoce uchovejte. Přidejte cukr a na mírném ohni rozpusťte. Pak přiveďte k varu a vařte 1 minutu.

  • KROK 2

    Scezené plody liči rozsekejte nebo rozmixujte v kuchyňském robotu najemno. Ponechte přístroj v chodu a přilijte limetovou šťávu – nebojte se, pokud směs v tuto chvíli nebude dokonale hladká. Nalijte do 1litrové mrazuvzdorné nádoby a zmrazte alespoň na 6 hodin, dokud směs neztuhne.

  • KROK 3

    Zmrazenou směs rozbijte na kusy a vraťte do mísy robotu nebo mixéru. Přidejte bílek a mixujte, dokud nebude výsledná směs hustá, světlá a hladká. Přidejte kůru z 1 limety,promíchejte. Vraťte sorbet do mrazuvzdorné nádoby a znovu zmrazte, ideálně přes noc. Servírujte kopečky sorbetu se zbylým liči, posypané zbylou limetovou kůrou.

reklama
reklama
reklama
reklama