reklama

Suroviny

  • 400 g krupicový cukr
  • 400 ml tonik
  • 4 lžíce gin
  • 1 ks limeta kůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná + plátky navíc na zamražení
  • 1 ks citron kůra nastrouhaná najemno z celého citronu, šťáva vymačkaná z poloviny + plátky navíc na zamražení
  • 1 bílek

Postup přípravy

  • KROK 1

    Cukr dejte do hrnce se 400 ml vody a na mírném ohni zahřívejte, dokud se nerozpustí. Zvyšte teplotu a vařte 1 minutu. Sundejte z plotny a nechte mírně vychladnout.

  • KROK 2

    Tonik nalijte do misky, přidejte cukrový sirup a nechte vychladit v lednici.

  • KROK 3

    Jakmile tonik vychladne, přidejte gin, limetovou a citronovou kůru a šťávu a nalijte do nádoby vhodné do mrazáku, poté uložte do mrazáku asi na 2 hodiny.

  • KROK 4

    Vyjměte sorbet z mrazáku a naškrábejte vidličkou. Bílek zpěňte vidličkou, spolu se sorbetem vlijte do food processoru a několika pulzy společně promixujte – udělejte to rychle, aby se sorbet nezačal rozpouštět. Nalijte směs zpět do nádoby a zmrazte, dokud neztuhne. Extra plátky citronů a limetek zmrazte na tácu, dokud neztuhnou. Sorbet podávejt ve sklenicích nebo mističkách ozdobený plátky citronu a limety.

reklama
reklama
reklama
reklama