reklama

Suroviny

  • 500 g nové brambory, rozkrojené napůl
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužek česneku, utřené
  • 350 ml kuřecí vývar
  • malý svazek estragon
  • 175 g zelený chřest, oloupaný
  • 3 lžíce crème fraîche, se sníženým obsahem tuku

Postup přípravy

  • KROK 1

    Brambory uvařte v hrnci s osolenou vodou doměkka, poté je slijte a udržujte v hrnci teplé. Kuře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vložte na něj cibuli, česnek a kuřecí maso. Zvolna opékejte 5 minut, dokud maso a cibule mírně nezhnědne. Kuře jednou otočte a cibuli s česnekem pravidelně míchejte.

  • KROK 2

    Přilijte vývar, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte zvolna k varu. Vařte 5 minut, poté kuře otočte, přidejte chřest a vařte další 3 minuty. Zbylý estragon nasekejte.

  • KROK 3

    Vmíchejte crème fraîche a estragon do pánve ke kuřecímu masem a za stálého míchání několik vteřin společně prohřívejte. Podávejte s novými bramborami.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama