Jehněčí kofty na rozmarýnu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Na 4 porce
Suroviny
- 500 g mleté jehněčí maso
- 1/2 lžičky nové koření
- 2 stroužky česnek, rozmačký
- 8 snítek rozmarýn čerstvý
- rostlinný olej
- 4 ks pita chleba
- 170 g řecký jogurt
- 2 ks citron, nakrájený na klínky
- 150 g ředkvičky, nakrájené na plátky
- 1/2 ks okurka salátová, nakrájená
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké míse smíchejte mleté maso, nové koření a česnek. osolte a opepřete podle chuti a vytvarujte 8 koft, každou kolem 1 snítky rozmarýnu tak, aby snítka na obou koncích lehce vyčnívala. Kofty potřete trochou oleje a dejte na pekáč. Grilujte 10 minut nebo dokud nebudou propečené, jednou otočte.
- KROK 2
Kofty snězte ze snítek rozmarýnu nebo snítky před podáváním vytáhněte. Podávejte s pitou, jogurtem, klínky citronu, ředkvičkami a okurkou.