reklama

Suroviny

  • 1 1/2 kg moučnaté brambory (typ C), nakrájené na stejnoměrné kousky
  • 125 ml polotučné mléko
  • 1 lžíce máslo
  • 4 lžíce créme fraîche

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte brambory a vařte asi 15 minut nebo do měkka. Pak slijte přes cedník či síto a nechte důkladně okapat. Poté se vraťte do hrnce a postavte zpět na velmi mírný oheň na 2 minuty, aby se z brambor vypařila všechna voda.

  • KROK 2

    V malém rendlíku zahřejte mléko a máslo, poté nalijte na brambory. Odstraňte z plotny a poté brambory rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte créme fraîche a metlou vyšlehejte do hladké a krémové hmoty. Podle potřeby dosolte a opepřete.

reklama
reklama
reklama
reklama