Perfektní bramborová kaše do 30 minut
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Suroviny
- 1 1/2 kg moučnaté brambory (typ C), nakrájené na stejnoměrné kousky
- 125 ml polotučné mléko
- 1 lžíce máslo
- 4 lžíce créme fraîche
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte brambory a vařte asi 15 minut nebo do měkka. Pak slijte přes cedník či síto a nechte důkladně okapat. Poté se vraťte do hrnce a postavte zpět na velmi mírný oheň na 2 minuty, aby se z brambor vypařila všechna voda.
- KROK 2
V malém rendlíku zahřejte mléko a máslo, poté nalijte na brambory. Odstraňte z plotny a poté brambory rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte créme fraîche a metlou vyšlehejte do hladké a krémové hmoty. Podle potřeby dosolte a opepřete.