reklama

Suroviny

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 1 velký zázvor, oloupaný a nastrouhaný
  • 2 stroužky česnek, rozmačkaný
  • 2 chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 500 g mleté maso, kuřecí, krůtí nebo vepřové
  • 85 g hnědý cukr
  • 2 lžíce rybí omáčka
  • 1 limetka
  • 2 limetkové listy, natrhané

K podávání

  • ledový salát, nebo salát Little Gem či římský salát
  • velká hrst koriandr a máta, natrhané listy
  • hrst pražené arašídy, nasekané
  • 2 cibule šalotka, nakrájená na tenká kolečka
  • 1 limetka, nakrájená na měsíčky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej. Osmažte zázvor, česnek a chilli papričky 1 minutu. Přidejte mleté maso, poté vařte na vysokou teplotu do zlatohněda a hrudky rozprostírejte dřevěnou měchačkou. Přidejte hnědý cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a nastrouhané limetkové listy a vše povařte, dokud směs nebude lepkavá.

  • KROK 2

    Nasypte mleté maso do servírovací mísy a poté podávejte s miskou se směsí salátových listů. Do listů si každý může mleté maso zabalit. Přidejte bylinky, šalotku a arašídy na rozsypání. Nezapoměňte přiložit limetku na pokapání.

reklama
reklama
reklama
reklama