reklama

Suroviny

  • 200 g těstoviny
  • 150 g brokolice "purple sprouting", nakrájená na kousky
  • 2 lžíce extra panenský olivový olej
  • 2 stroužky česnek, nakrájený na plátky
  • 1/2 lžičky fenyklová semínka, volitelné
  • 1/2 lžičky sušené chilli vločky
  • 2 klobása pikantní na italský způsob, zbavená kůže a maso rozdělené na kousky
  • parmazán, nastrouhaný, na posypání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a vařte těstoviny al dente. Vhoďte brokolici a vařte ještě 2 minuty. Sceďte, a nechejte si na později 1-2 lžíce vody.

  • KROK 2

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek, fenykl (pokud používáte) a chilli. Když vše začne získávat tmavou barvu, přidejte klobásu a smažte dozlatova tak, aby se klobása především prohřála. Vložte těstoviny a brokolici s odloženou vodou a promíchejte. Podávejte horké s nastrouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama