Závitky z filo těsta s krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 60g rýžové nudle (vermicelli)
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 300 g směs zeleniny (mrkev, pak čoi, salát, červené zelí, cuketa atd), nakrájené na tenké nudličky
- 2 cm čerstvý zázvor, nastrouhaný najemno
- malý svazek koriandru, stonky nakrájené najemno, lístky hrubě nasekané
- 200 g syrové oloupané krevety, rozpůlené
- 2 lžíce sladká chilli omáčka, plus navíc k podávání
- 8 malé pláty filo těsta
- 1 lžíce sezamová světlá semínka, (není nutné)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 220°C. Uvařte nudle podle návodu na obalu. Ve velké pánvi (wok nebo hlubší pánev s nepřilnavým povrchem) rozehřejte 1 lžičku oleje. Za stálého míchání opékejte 3-4 minuty zeleninu, zázvor a stonky koriandru - zelenina by měla změknout, ale současně zůstat stále lehce křupavá. Vhoďte do pánve krevety a opékejte na 1 minutu, aby byly růžové. Poté vmíchejte sladkou chilli omáčku, lístky koriandru a nudle, promáchejte a sundejte z plotny.
- KROK 2
Potřete 4 pláty filo těsta trochou oleje a na ně položte zbývajícími pláty. Čtvrtinu směsi krevet navršte podél kratšího okraje každého plátu, přehněte okraje a poté srolujte, abyste získali 4 velké závitky. V této fázi můžete závitky zmrazit až na 1 měsíc; pak je před pečením úplně rozmrazte. Potřete závitky zbylým olejem, posypte sezamovými semínky podle chuti. Položte je na plech spojem dolů a pečte 15 minut nebo dokud nebudou zlaté a křupavé. Podávejte se zeleným salátem a trochou sladké chilli omáčky.