Nudle s kachnou a jarní cibulkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olej
- 6 jarní cibulka, nakrájená na krátké kousky
- kousek velikosti palce zázvor, oloupaný a nakrájený
- 1/2 hlávky čínské zelí, jemně nakrájené
- 1 plechovka vodní kaštany, odkapané a nakrájené na plátky
- 2 kachní prsa, uvařené a nakrájené
- 4 lžíce sójová omáčka
- 200 g vaječné nudle, uvařené
- malý svazek koriandr čerstvý, nasekaný
- sezamový olej, na pokapání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve woku rozehřejte olej. Vhoďte jarní cibulku a zázvor, smažte 1 minutu a poté přidejte zelí. Za stálého míchání opékejte do zvadnutí, poté přidejte vodní kaštany a kachnu a rychle míchejte, aby se vše prohřálo. (Recept můžete v tuto chvíli nechat vychladnout a skladovat na později s tím, že jej dokončíte těsně před podáváním.)
- KROK 2
Přidejte sójovou omáčku (pokud dokončujete před servírováním ) a vše promíchejte. Vyklopte na talíř a udržujte v teple. Posypte koriandrem a těsně před podáváním zakápněte trochou odložené kachní šťávy (pokud ji máte) a trochou sezamového oleje.