reklama

Suroviny

  • 50g rýžové nudle, v receptu použité thajské nudle značky Sharwood's
  • 100g hrášek, lusky rozříznuté podélně napůl
  • 1 malá červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
  • bazalka
  • 2 kuřecí prsa, uvařená

Na zálivku

  • 3 lžíce olivový olej
  • 1/2 citron, pouze kůra a šťáva
  • 1 vrchovatá lžička majonéza

Postup přípravy

  • KROK 1

    Namočení nudlí: Uvařte konvici vody a rýžové nudle přendejte do žáruvzdorné mísy. Přelijte vroucí vodou tak, aby byly celé ve vodě. Nechte nudle namočené 4 minuty.

  • KROK 2

    Mezitím si připravte zálivku. Vyšlehejte olivový olej, citronovou kůru a šťávu a majonézu a pokud chcete, dochuťte. Nudle sceďte a vraťte do mísy. Přidejte lusky hrachu, červenou papriku a bazalku. Zalijte polovinou dresinku a jemně promíchejte.

  • KROK 3

    Nudle rozdělte do dvou misek. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte na nudle. Přelijte zbývajícím dresinkem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama