reklama

Suroviny

  • 650 g nové brambory, podélně rozpůlené
  • 2 lžíce pesto
  • 4 lžíce olivový olej
  • 8 ks třešňová rajčata
  • 175 g tunňák, konzervovaný
  • 200 g zelené fazolky, rozpůlené
  • 2 hrsti špenát

Postup přípravy

  • KROK 1

    Brambory vložte do hrnce s vroucí vodou, přiveďte zpět k varu a vařte 8 – 10 minut do měkka.

  • KROK 2

    Mezitím smíchejte pesto a olej na zálivku. Rajčata rozpůlte, sceďte a tuňáka rozdrobte. Na poslední 3 minuty vaření přidejte k bramborám fazolky.

  • KROK 3

    Brambory a fazole slijte a přendejte do salátové mísy. Vmíchejte špenát, aby se teplem z brambor trochu spařil. Dochuťte solí a pepřem. Navrch rozložte rajčata a tuňáka, pokapejte pestem a vše jemně promíchejte.

reklama
reklama
reklama
reklama