reklama

Suroviny

  • 500 g vepřová panenka
  • 250 g zelený chřest
  • 100 g uzená slanina
  • 100 g cibule, nakrájená nadrobno
  • 10 g česnek, prolisovaný
  • 20 ml olivový olej
  • 100 ml zeleninový vývar
  • 120 ml smetana ke šlehání (31%)
  • 3 g kari koření
  • 1/2 svazku kopr, nasekaný najemno
  • 3 g sůl
  • 2 g pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zelený chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce a nakrájejte na šikmé plátky, hlavičky nechte vcelku.

  • KROK 2

    Panenku odblaňte a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm. Jemně je zploštěte pěstí nebo paličkou. Potřete olivovým olejem, kořením a česnekem. Smažte na dobře rozehřáté pánvi z obou stran asi 2 minuty, poté vyjměte a odložte stranou na talíř.

  • KROK 3

    Slaninu nakrájejte na kostičky a nasucho opečte na pánvi, aby pustila tuk. Přidejte cibuli a orestujte ji dosklovata.

  • KROK 4

    Chřest přidejte do pánve ke slanině a cibulí a opékejte 2 minuty, poté přidejte maso. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut, aby omáčka zhoustla.

  • KROK 5

    Hotovou vepřovou panenku s chřestem osolte, opepřete a posypejte koprem podle chuti. Podávejte se svou oblíbenou přílohou. Skvělé budou především brambory.

reklama
reklama
reklama
reklama