![240820231692886251.jpeg Kořeněné jablečné čatní bez vaření](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692886251.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Kořeněné jablečné čatní bez vaření
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Velmi snadné
- Na 1 sklenici o objemu 500 ml
Suroviny
- 2 ks jablko, Braeburn (nebo podobné), oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
- 1 ks červená cibule, nakrájená najemno
- 125 g sultánky nebo rozinky
- 80 ml červený vinný ocet
- 40 g třtinový cukr (tmavý)
- 1/2 lžičky mletý zázvor
- 1/4 lžičky římský kmín
- 1 špetka kajenský pepř
Postup přípravy
- KROK 1
Všechny ingredience dobře promíchejte dohromady v míse. Dochuťte solí a pepřem.
- KROK 2
Přendejte do sterilizované sklenice a uložte do lednice. Nechte v lednici 2–3 dny, jednou denně sklenici protřepat. V lednici vydrží týden.