reklama

Suroviny

  • 70 g máslo
  • 300 g ovesné vločky
  • 120 ml mléko
  • 80 g hořká čokoláda
  • 100 g cukr

Postup přípravy

  • KROK 1

    Příprava: Dva plechy vyložte pečicím papírem.

  • KROK 2

    Vaření: Do kastrolu dejte máslo, mléko a cukr a zahřejte na mírném ohni. Přidejte nalámanou hořkou čokoládu a zahřívejte ještě 2 – 3 minuty, dokud se nerozpustí. Vše dobře míchejte, dokud nezískáte jednotnou konzistenci. Odstraňte hrnec z plotny a dejte stranou.

  • KROK 3

    Ovesné vločky: Vložte vločky do hrnce s čokoládovou hmotou. Vše důkladně promíchejte lžící, aby se všechny suroviny propojily.

  • KROK 4

    Ovesné sušenky bez pečení: Z hmoty tvořte malé kuličky. Poté je rukama zploštěte a položte na plech. Hotové placičky vložte na 6 – 8 hodin do lednice. Ztuhlé podávejte.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama