reklama

Suroviny

  • 1 ks pomeranč, šťáva a kůra
  • 140g kuskus
  • 25g vlašské ořechy
  • 85g kozí sýr, tučný, rozdrobený
  • 6 sušené meruňky, nasekané
  • 4 červená řepa, malá, vařená, rozčtvrcená
  • 2 špenát listy

Na dresink

  • olivový olej, extra panenský
  • ½ citron, na šťávu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do menšho kastrůlku vložte pomerančovou kůru, šťávu, 100 ml vody a přiveďte k varu. Kuskus vsypte do středně velké mísy a zalijte horkou vodou nebo vývarem. Promíchejte, poté přikryjte a nechte 5 minut absorbovat. Pak kuskus načechrajte vidličkou, přidejte vlašské ořechy, sýr, meruňky, červenou řepu a koření. Smíchejte olej a citronovou šťávu, nalijte do kuskusu a znovu promíchejte. Přemístěte do dvou uzavřených nádob, nahoru přidejte listy špenátu. Až budete připraveni ke konzumaci, špenát zamíchejte do těstovin.

reklama
reklama
reklama
reklama