reklama

  • 400 g konzerva cizrny
    scezené a odkapané
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velká pečená červená paprika
    naložená, (ne v oleji), asi 100g
  • 1 lžíce tahini pasta
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 jádra vlašských ořechů
    nasekaných
  • 2 cukety
    nakrájené na hranolky
  • 2 mrkve
    nakrájené na hranolky
  • 2 řapíky celeru
    nakrájené na kousky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal296
  • tuky14g
  • nasycené2g
  • sacharidy30g
  • cukry9g
  • vláknina12g
  • proteín14g
  • sůl0.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do mísy dejte cizrnu, česnek, tahini a citronovou šťávu a opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozmixujte tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu na husté pyré. Vmíchejte vlašské ořechy. Nandejte do misek a podávejte se zeleninovými crudités. Dipy v lednici vydrží dva dny, zeleninu připravte vždy čerstvou, aby si uchovala vitamíny.

reklama
reklama
reklama
reklama