reklama

Suroviny

  • 400 g konzerva cizrny, scezené a odkapané
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velká pečená červená paprika, naložená, (ne v oleji), asi 100g
  • 1 lžíce tahini pasta
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 jádra vlašských ořechů, nasekaných
  • 2 cukety, nakrájené na hranolky
  • 2 mrkve, nakrájené na hranolky
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na kousky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do mísy dejte cizrnu, česnek, tahini a citronovou šťávu a opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozmixujte tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu na husté pyré. Vmíchejte vlašské ořechy. Nandejte do misek a podávejte se zeleninovými crudités. Dipy v lednici vydrží dva dny, zeleninu připravte vždy čerstvou, aby si uchovala vitamíny.

reklama
reklama
reklama
reklama