Paprikový a ořechový hummus se zeleninovými crudités
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g konzerva cizrny, scezené a odkapané
- 1 stroužek česneku
- 1 velká pečená červená paprika, naložená, (ne v oleji), asi 100g
- 1 lžíce tahini pasta
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 jádra vlašských ořechů, nasekaných
- 2 cukety, nakrájené na hranolky
- 2 mrkve, nakrájené na hranolky
- 2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
Postup přípravy
- KROK 1
Do mísy dejte cizrnu, česnek, tahini a citronovou šťávu a opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozmixujte tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu na husté pyré. Vmíchejte vlašské ořechy. Nandejte do misek a podávejte se zeleninovými crudités. Dipy v lednici vydrží dva dny, zeleninu připravte vždy čerstvou, aby si uchovala vitamíny.