reklama

Suroviny

  • 30 g strouhanka
  • 2 snítky petrželka, nasekané listy
  • 100 g parmazán
  • 1 lžička olivový olej
  • 25 g máslo, nesolené
  • 1 ks červená cibule, nadrobno nakrájená
  • 1 stroužek česnek, rozmačkaný nebo nadrobno nasekaný
  • 300 ml smetana s vysokým obsahem tuku
  • 100 ml mléko
  • 500 g chřest, očištěný a rozkrojený napůl
  • 4 filety losos bez kůže

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte strouhanku, petrželku, 25 g parmazánu a dejte stranou. Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej a máslo a 5 minut na něm restujte cibuli, dokud nezačne měknout. Přimíchejte česnek a restujte ještě 1 až 2 minuty, aby mírně změkl, a poté vmíchejte smetanu, mléko a zbývající parmazán. Přiveďte k varu a vařte, dokud se sýr nerozpustí, poté osolte, opepřete, promíchejte a stáhněte z ohně.

  • KROK 2

    Do hrnce vložte chřest a ujistěte se, že je ponořený v omáčce, pak vložte filety z lososa. Sýrovou strouhanku rozprostřete na filety, hrnec dejte do trouby a pečte 14 až 16 minut, dokud není losos propečený a strouhanka lehce zlatavá.

reklama
reklama
reklama
reklama