Chřest v parmské šunce
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g bílý chřest
- 250 g zelený chřest
- 150 g parmská šunka (prosciutto)
- 100 g parmazán, nastrouhaný najemno
- 20 ml olivový olej
- 5 g sůl
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte 10 ml olivového oleje pomocí štětce nebo papírové utěrky.
- KROK 2
Zelený chřest omyjte, bílý oloupejte, odřízněte nebo ulomte dřevnaté konce. Připravený chřest vhoďte do vroucí osolené vody. Po 2 minutách zelený chřest děrovanou lžící vyjměte a bílý chřest vařte dalších 5 minut. Zelený i bílý opláchněte studenou vodou.
- KROK 3
Chřest obalte tenkými plátky šunky. Bílé, silnější stonky obalujte jednotlivě, tenké zelené stonky balte po svazečcích.
- KROK 4
Chřest v parmské šunce vložte do zapékací mísy, pokapejte zbylým olivovým olejem a bohatě posypte strouhaným parmazánem. Pečte 8-10 minut. Po vyndání z trouby ihned podávejte.