reklama

Suroviny

  • 12 plátků prosciutto
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená
  • 125 g chřest zelený, špičky
  • 6 vejce
  • 100 ml mléko
  • 85 g parmazán, nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Formu na muffiny s 12 otvory vymažte tukem a každý otvor vyložte plátkem prosciutta, aby pokryl dno a boky. V malé pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli 5 minut, dokud nezesklovatí. Mezitím odlomte špičky chřestu a dejte stranou. Stonky nakrájejte nadrobno a přidejte k cibuli. Restujte ještě 2-3 minuty, poté odstavte z plotny.

  • KROK 2

    Vejce, mléko a ¾ parmezánu společně vyšlehejte. Do každé formy na muffiny přidejte trochu cibulové směsi. Rozdělte vaječnou směs a navrch položte špičky chřestu. Posypte zbývajícím parmazánem a vařte 18-20 minut nebo dokud frittaty neztuhnou.

  • KROK 3

    Nechte několik minut vychladnout, poté vyjměte z formy a konzumujte teplé nebo studené.

reklama
reklama
reklama
reklama