reklama

Suroviny

  • 1.6 kg jehněčí kýta s kostí
  • 50 ml olivový olej + navíc
  • 3 snítky oregano
  • 4 snítky rozmarýn
  • 1 ks citron, nastrouhaná kůra
  • 1 palice česnek, stroužky rozmačkané
  • 1 red chilli
  • 1 kg brambory, se slupkou, nakrájené na měsíčky
  • 3 bulvy fenykl, podélně na čtvrtky podélně
  • 250 ml bílé víno
  • 250 ml vývar kuřecí

Postup přípravy

  • KROK 1

    Jehněčí vyndejte z lednice 1 hodinu před přípravou a ostrým nožem udělejte drobné zářezy po celém povrchu. Olej smíchejte s oreganem, nasekanými lístky rozmarýnu a citronovou kůrou. Marinádou potřete celé maso a včetně zářezů.

  • KROK 2

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Česnek, chilli papričky, brambory, fenykl a zbývající rozmarýn vložte do velké zapékací formy, zalijte trochou olivového oleje a promíchejte. Jehněčí maso bohatě osolte a opepřete a položte na zeleninu. Pečte 45 minut, dokud jehněčí nezačne hnědnout, poté zalijte vínem a vývarem. Pokračujte v pečení po dobu 35 – 40 minut pro středně propečené maso nebo 45 minut, pokud chcete maso zcela propečené.

  • KROK 3

    Jehněčí maso vyjměte a nechte až 30 minut odpočívat stranou. Ztlumte troubu na 160 °C, zeleninu přikryjte alobalem a vložte ji ještě na půl hodiny péct. Pak rozložte listy fenyklu po zelenině, položte jehněčí maso zpět nahoru, přineste celý pekáč na stůl a servírujte.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama