reklama

Suroviny

  • 200g krupicový cukr
  • 200g máslo, změklé + navíc na vymazání forem
  • 4 vejce, prošlehaná
  • 185 g mouka pšeničná hladká
  • 2 lžičky kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce mléko

Na čokoládovou polevu

  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 50 g máslo
  • 3 lžíce med
  • 200 g tmavá čokoláda, 70%, nalámaná na kousky
  • čokoládové hobliny, na ozdobení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190°C. Dvě 20cm dortové formy vymažte máslem a vyložte je pečicím papírem. Ve velké míse šlehejte všechny ingredience na dort, dokud nevznikne hladké těsto.

  • KROK 2

    Těsto rozdělte do forem, povrch uhlaďte stěrkou a pečte asi 20 minut dozlatova a koláč by měl po zmáčknutí vyskočit zpět. Vyjměte korpusy z formy a nechte je úplně vychladnout na mřížce.

  • KROK 3

    Na čokoládovou polevu zahřejte smetanu, dokud se nezačne vařit. Stáhněte oheň a přidejte máslo, med a čokoládu.

  • KROK 4

    Nechte 5 minut rozpustit, poté krátce promíchejte, aby se vše spojilo - nepřemíchejte, poleva by ztratila lesk. Spojte korpusy třetinou polevy a zbytkem potřete vršek a boky. Ozdobte čokoládovými hoblinami.

reklama
reklama
reklama
reklama