reklama

Suroviny

  • 140 g máslo, změklé
  • 140 g krupicový cukr
  • 3 ks vejce, velikosti M
  • 100 g mouka pšeničná hladká, smíchaná s kypřicím práškem do pečiva
  • 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečiva, smíchaný s moukou
  • 25 g kakao, prosáté

Na krém

  • 85 g mléčná čokoláda nalámaná na kousky
  • 85 g máslo, změklé
  • 100 g moučkový cukr, prosátý
  • 235 g malá čokoládová vajíčka, na ozdobení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190°C a dva muffinové plechy vyložte 16 zlatými košíčky. Všechny ingredience na cupcaky přendejte do mísy kuchyňského robotu a šlehejte 2 minuty balonovou metlou do hladka. Rozdělte mezi košíčky tak, aby byly naplněné cca do dvou třetin. Pečte 12–15 minut, dokud navyběhnou a nejsou propečené. Nechte vychladnout na mřížce.

  • KROK 2

    Pro krém dejte čokoládu do mikrovlnné trouby na vysoký výkon na 1 minutu. Máslo a cukr společně ušleheje a poté zašlehejte rozpuštěnou čokoládu. Vzniklým krémem ozdobte cupcaky a ozdobte čokoládovými vajíčky.

reklama
reklama
reklama
reklama