reklama

Suroviny

  • 400 g špagety
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek, utřený
  • špetka chilli vločky
  • 227 g krájená rajčata, v plechovce
  • 2 balení sardinky, v rajčatové omáčce
  • 100 g černé olivy, bez pecek, nahrubo nakrájené
  • 1 lžíce kapary, odkapané
  • malá hrst petrželka, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím si připravte omáčku. Na středně velké pánvi rozehřejte olej a 1 minutu na něm restujte česnek. Přidejte chilli vločky, rajčata plechovky, sardinky a vařečkou je nahrubo rozmačkejte. Zahřívejte 2-3 minuty, pak vmíchejte olivy, kapary a většinu petrželky. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo.

  • KROK 2

    Špagety sceďte, nechte si pár lžic vody a pečlivě je promíchejte s omáčkou. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte pár lžic vody z těstovin. Rozdělte do 4 misek a posypte zbylou petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama