Těstoviny s kuřecím masem a slaninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžičky másla
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 stroužek česneku, jemně nastrouhaný
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g mascarpone
- 75 g parmazánu, jemně nastrouhaného
- 1 kuřecí bujón
- 2 kuřecí prsa (asi 210g), natrhaná
- 25 g slaniny, hrubě nasekané
- 300 g tagliatelle
- 1/4 lžíce petrželky jemně nasekané
- listový salát – směs k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve středním hrnci na nízkém plamenu rozehřejte olej a máslo a na něm restujte cibuli dokud nebude měkká a průhledná. Přidejte česnek a další 2 minuty restujte.
- KROK 2
K základu přidejte smetanu, mascarpone, parmazán a bujónovou kostku. Promíchejte a přidejte tepelně upravené a natrhané kuřecí maso a slaninu, aby se prohřály.
- KROK 3
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Při cezení těstovin odložte přibližně 100 ml vody z těstovin. Následně smíchejte těstoviny s krémovou omáčkou a přidejte dostatek vody z vaření těstovin, aby byla omáčka dokonale krémová. Posypte petrželkou a podávejte se zeleným salátem.