reklama

Suroviny

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžičky másla
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 stroužek česneku, jemně nastrouhaný
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mascarpone
  • 75 g parmazánu, jemně nastrouhaného
  • 1 kuřecí bujón
  • 2 kuřecí prsa (asi 210g), natrhaná
  • 25 g slaniny, hrubě nasekané
  • 300 g tagliatelle
  • 1/4 lžíce petrželky jemně nasekané
  • listový salát – směs k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve středním hrnci na nízkém plamenu rozehřejte olej a máslo a na něm restujte cibuli dokud nebude měkká a průhledná. Přidejte česnek a další 2 minuty restujte.

  • KROK 2

    K základu přidejte smetanu, mascarpone, parmazán a bujónovou kostku. Promíchejte a přidejte tepelně upravené a natrhané kuřecí maso a slaninu, aby se prohřály.

  • KROK 3

    Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Při cezení těstovin odložte přibližně 100 ml vody z těstovin. Následně smíchejte těstoviny s krémovou omáčkou a přidejte dostatek vody z vaření těstovin, aby byla omáčka dokonale krémová. Posypte petrželkou a podávejte se zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama