reklama

Suroviny

  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek
  • 8 silných plátků slanina, nakrájená na velké kusy
  • 1 malá bageta, nakrájená na kousky o velikosti sousta
  • 4 vejce
  • 200g fazolky zelené, očištěné
  • 140g modrý sýr, rozdrobený
  • 200g baby špenát

Na zálivku

  • 2 lžičky hořčice dijonská
  • 3 lžíce červený vinný ocet
  • 6 lžic extra panenský olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na zálivku smíchejte hořčici a ocet spolu s trochou soli a pepře a 1 lžící vody. Vmíchejte extra panenský olivový olej a dejte stranou.

  • KROK 2

    Ve velké pánvi rozehřejte na mírném ohni olivový olej a přidejte česnek a slaninu. Slaninu pomalu opékejte, dokud nezačne prskat, poté přidejte bagetu a smíchejte se šťávou ze slaniny. Vše spolu pomalu smažte (může to trvat dobrých 15 minut), dokud nebudou slanina a krutony křupavé. Pokud pánev vyschne, pokapejte ji trochou oleje. Po upečení vyndejte stroužek česneku a zbytek obsahu pánve dejte stranou.

  • KROK 3

    Zatímco se slanina smaží, dejte vejce do hrnce s vroucí vodou a vařte přesně 7,5 minuty. Zchlaďte ve studené vodě, poté oloupejte a dejte stranou. Fazole vařte v pánvi s osolenou vroucí vodou po dobu 5 minut nebo dokud nebudou křehké, ale stále jasně zelené. Sceďte, přesuňte do nádoby s ledovou vodou, poté znovu sceďte a dejte stranou.

  • KROK 4

    Při podávání dejte vše kromě vajec a zálivky do velké mísy. Pokapejte zálivkou a jemně promíchejte rukama. Salát přendejte na servírovací talíř, vejce rozpůlte a položte na salát, žloutky dochuťte mořskou solí a mletým černým pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama