reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 šalotka, najemno
  • 4 ks cuketa, na tenké plátky
  • 3 stroužky česnek, najemno
  • 300 g těstoviny
  • 1 svazek bazalka, nasekaná
  • 1 lžička citronová kůra
  • 50 g parmazán, nastrouhaný + k podávání
  • 50 g piniové oříšky, opečené
  • 250 g ricotta

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vhoďte do něj šalotku a cukety. Restujte 8 minut, dokud nezměknou. Když začnou chytat barvu, přidejte česnek a restuje ještě 2 minuty.

  • KROK 2

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a nechte si trochu vody. Těstoviny přidejte do pánve cuketou, bazalkou, citronovou kůrou, parmazánem a piniovými oříšky. Osolte, opepřete, přidejte po částech ricottu a jemně promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama