Kuskusový salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 250 g kuskus
- 1/2 kostky zeleninový bujón
- 1 lžíce máslo
- 240 g sýr halloumi
- 1/2 balení bílého jogurtu
- 1 – 2 lžičky harissa pasta
- 200 g cizrna, konzervovaná či vařená
- 2 ks pečená červená paprika,
- 50 g rukola
Postup přípravy
- KROK 1
Kuskus přendejte do velké mísy. Odměřte 400 ml vroucí vody do odměrky a rozdrobte v ní kostku vývaru. Přidejte máslo a míchejte, dokud se kostka a máslo rozpustí. Nalijte na kuskus a poté přikryjte potravinářskou fólií. Nechte stát, dokud se všechna voda nevstřebá (asi 10 minut).
- KROK 2
Mezitím rozehřejte velkou pánev na střední teplotu. Halloumi nakrájejte na ½ cm silné plátky. Když je pánev rozpálená, vložte do pánve plátky halloumi. Opékejte 2 – 3 minuty, dokud nezezlátnou. Sýr otočte a opečte z druhé strany. Rozkrojte opečené plátky na polovinu.
- KROK 3
Do malé misky dejte jogurt. Po troškách přidávejte harissu, až jste s chutí spokojeni. Cizrnu dejte na síto a propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Z paprik slijte veškerou tekutinu, odstraňte semínka a natrhejte na kousky.
- KROK 4
Odstraňte fólii z kuskusu a vidličkou načechrejte. Vmíchejte cizrnu, papriku a rukolu. Lehce promíchejte s opečenými plátky halloumi, pokapejte jogurtovým dresinkem a servírujte.