Jehněčí kebab s nádechem máty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 150ml přírodní jogurt
- 1 ½ lžíce mátová omáčka
- 1 lžička mletý kmín
- 300g libové jehněčí maso, nakrájené na kostky
- 1/2 malá cibule, nakrájená na velké kousky
- 2 velký pita chleba
- 2 hrsti salát nasekaný
- dřevěné špejle na špízy
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na mírný plamen. Jogurt a mátovou omáčku smíchejte dohromady a poté směs rozdělte napůl. Do jedné poloviny jogurtové směsi vmíchejte kmín a poté jí přelijte kostičky nakrájeného jehněčího masa. Důkladně promíchejte, aby se maso obalilo a dobře okořenilo.
- KROK 2
Jehněčí maso napichujte na špejle (dohromady budete mít 4 špízy) střídavě s kousky cibule a poté položte na mřížku grilu. Špízy grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud není jehněčí maso propečené a cibule nezačne hnědnout.
- KROK 3
Pita chleba ohřejte v toustovači po dobu 1-2 minut a rozkrojte. Poté je naplňte jehněčím masem, cibulí a hlávkovým salátem a pro podávání pokapejte zbývajícím mátovým jogurtem.