reklama

Suroviny

  • 300 g čerstvé gnocchi
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 chilli paprička červená, nakrájená, zbavená semínek, volitelně
  • 1 cuketa, středně velká , nakrájená škrabkou na tenké proužky
  • 4 jarní cibulka, nasekaná
  • kůra z 1 citronu
  • 2 vrchovaté lžíce mascarpone
  • 50 g parmazán, nastrouhaný, nebo vegetariánská alternativa
  • listový salát – směs, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a si naběračku vařící vody si ponechejte stranou.

  • KROK 2

    Na pánvi rozehřejte olej. Chilli a cuketu vařte 3 minuty do změknutí. Přidejte jarní cibulku, kůru, mascarpone, polovinu parmezánu a vodu, kterou jste si nechali stranou. Rozmixujte dohladka, přidejte gnocchi a prohřejte.

  • KROK 3

    Okořeňte, rozdělte do 2 pečících misek a posypte zbylým parmazánem. Grilujte 2-3 minuty, dokud povrch nezačne bublat. Podávejte s listy salátu.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama