reklama

Suroviny

  • 6 plátky pancetty
  • 2 balení mozzarelly, natrhané na kousky
  • 6-8 rajčata, nakrájená na čtvrtky
  • 285 g sklenice artyčoků v oleji, okapaných
  • velká hrst lístků bazalky
  • křupavé pečivo, k podávání

Na dresink

  • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
  • 3-4 lžíce panenský olivový olej
  • 2 -3 lžíce sherry ocet

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte pancettu z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude křupavá. Dejte stranou vychladnout. Ingredience na dresink promíchejte se solí a čerstvě mletým pepřem.

  • KROK 2

    Na servírovací talíř rozložte kousky mozzarelly, rajčata a artyčoky. Pancettu natrhejte na kousky o velikosti sousta a přidejte navrch salátu, poté přisypte lístky bazalky. Pokapejte dresinkem a podávejte s křupavým pečivem.

reklama
reklama
reklama
reklama