Salát na italský způsob s křupavou pancettou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 6 plátky pancetty
- 2 balení mozzarelly, natrhané na kousky
- 6-8 rajčata, nakrájená na čtvrtky
- 285 g sklenice artyčoků v oleji, okapaných
- velká hrst lístků bazalky
- křupavé pečivo, k podávání
Na dresink
- 1 šalotka, nakrájená nadrobno
- 3-4 lžíce panenský olivový olej
- 2 -3 lžíce sherry ocet
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte pancettu z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude křupavá. Dejte stranou vychladnout. Ingredience na dresink promíchejte se solí a čerstvě mletým pepřem.
- KROK 2
Na servírovací talíř rozložte kousky mozzarelly, rajčata a artyčoky. Pancettu natrhejte na kousky o velikosti sousta a přidejte navrch salátu, poté přisypte lístky bazalky. Pokapejte dresinkem a podávejte s křupavým pečivem.