Španělská omeleta se špenátem
Pokud skvělou španělskou tortillu nedojíte, hodí se dokonale další den k obědu – do kanceláře nebo do krabičky pro děti.
Co se stane, když se Itálie a Španělsko střetnou na jednom talíři? Přesně tyto těstoviny s mořskými plody připomínající známou paellu s rýžovými těstovinami orzo, chorizem a hráškem. Zkrátka senzační středomořské jídlo, které zvládnete i v našich podmínkách.
Nutriční hodnoty: na porci
Těstoviny uvařte ve velkém množství vody podle návodu na obalu s kostkou vývaru a polovinou kurkumy nebo šafránu. Asi 7 minut před uvařením těstovin vhoďte nakrájené chorizo na pánev a restujte na středním plameni 5 minut, dokud nebude mírně křupavé. Slijte část tuku, přidejte zbývající kurkumu nebo šafrán, mořské plody, papriku a hrášek.
Sceďte těstoviny, část vývaru si nechte. Těstoviny vyklopte zpět do hrnce, přidejte směs choriza a mořských plodů a trochu odloženého vývaru a prohřejte. Vmíchejte většinu petrželky.
Podávejte v nahřátých miskách se navrch posypané petrželkou.