reklama

Suroviny

  • 400 g špenát listy
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 ks cibule, najemno
  • 2 ks brambory velké, oloupané a pokrájené
  • 10 ks vejce

Postup přípravy

  • KROK 1

    Špenát přemístěte do velkého cedníku a přiveďte k varu konvici s vodou. Špenát spařte vroucí vodou, poté ho zchlaďte pod studenou. Ze špenátu vymačkejte všechnu tekutinu a dejte stranou.

  • KROK 2

    V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej, vhoďte do něj cibuli a brambory a zlehka opékejte asi 10 minut, dokud nejsou brambory měkké. Mezitím ve velké míse prošlehejte vejce a dochuťte solí a pepřem. Špenát vmíchejte do brambor, poté zalijte vejci a za občasného promíchejte, dokud vejce nezačnou tuhnout. Pak omeletu umístěte pod gril, aby na povrchu ztuhla. Pak omeletu překlopte na talíř a znovu překlopte zpátky na pánev. Dopečte ji zespodu. Až bude zespoda dopečená, vyklopte omeletu na prkénko. Podávejte nakrájenou na klínky.

reklama
reklama
reklama
reklama