Zapečené žampiony s kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 8 žampiony portobello
- 2 stroužky česneku, drcené
- 150 g jemný kozí sýr
- 4 plátky šunky, přepůlené
- 2 lžíce olivový olej
- 50 g piniové oříšky, opražené nasucho
- hrst petrželka, nasekaná nahrubo
- křupaví pečivo a salát, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200°C. Houby dobře osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a položte na plech kloboukem dolů. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a potřete česnekem. Poklaďte kousky kozího sýra a navrch položte na každý žampion kousek šunky.
- KROK 2
Pokapejte olivovým olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě 10 minut. Po 5 minutách alobal sejměte a vraťte do trouby.
- KROK 3
Když jsou houby měkké a sýr se roztavil a bublá, posypte na piniovými oříšky a petrželkou. Podávejte s křupavým pečivem a listovým zeleným salátem.