reklama

Suroviny

  • 8 žampiony portobello
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 150 g jemný kozí sýr
  • 4 plátky šunky, přepůlené
  • 2 lžíce olivový olej
  • 50 g piniové oříšky, opražené nasucho
  • hrst petrželka, nasekaná nahrubo
  • křupaví pečivo a salát, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. Houby dobře osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a položte na plech kloboukem dolů. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a potřete česnekem. Poklaďte kousky kozího sýra a navrch položte na každý žampion kousek šunky.

  • KROK 2

    Pokapejte olivovým olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě 10 minut. Po 5 minutách alobal sejměte a vraťte do trouby.

  • KROK 3

    Když jsou houby měkké a sýr se roztavil a bublá, posypte na piniovými oříšky a petrželkou. Podávejte s křupavým pečivem a listovým zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama