reklama

Suroviny

  • 200 g uzený bok, pokrájený
  • 200 ml kysaná smetana
  • muškátový oříšek, mletý
  • 1 lžička kmín
  • 4 ks palačinky, hotové
  • 2 šalotka, nakrájené
  • 50 g sýr gruyère, nastrouhaný
  • 1 okurka, oloupaná, rozpůlená a nakrájená na plátky
  • 2 lžíce vinný ocet
  • 2 lžíce kopr, nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpálte gril na maximum, rozložte kousky slaniny na plech na pečicí papír a grilujte asi 10 minut do křupava. Smíchejte zakysanou smetanu s muškátovým oříškem, kmínem a osolte.

  • KROK 2

    Rozložte palačinky na plechy vedle sebe, rozdělte smetanovou směs mezi palačinky a na každou dejte ještě slaninu, šalotku a sýr.

  • KROK 3

    Vložte palačinky pod gril na 2 – 3 minuty nebo dokud sýr nezezlátne. Zatímco se palačinky zapékají, smíchejte okurku s octem a koprem, osolte, opepřete a poté podávejte k palačinkám.

reklama
reklama
reklama
reklama