Lívance se skořicí a jogurtem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Suroviny
- 500 g mouka pšeničná hladká
- 1 balíček kypřicí prášek do pečiva
- 4 lžíce hnědý cukr
- 1 lžíce skořice mletá
Na jednu dávku lívanců
- 125 g bílý jogurt
- 1 vejce větší
- 1 lžíce mléka
- máslo na smažení
- javorový sirup, nebo Nutela k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, cukr, skořici a vše důkladně promíchejte.
Směs přesypte do nádoby s víkem a uzavřete.
- KROK 2
Chcete-li vytvořit jednu dávku lívanců, vyklopte do mísy jogurt, přidejte vejce, mléko a vše prošlehejte vidličkou. Kelímek od jogurtu opláchněte a dobře osušte, poslouží následně jako odměrka.
K mokrým ingrediencím přisypte jeden jogurtový kelímek suché směsy a šlehejte, aby vzniklo hladké těsto.
- KROK 3
Rozpalte pánev s kouskem másla. Lžící tvořte z těsta placičky a opékejte, dokud se na povrchu neobjeví bublinky, asi 2-3 minuty. Otočte je a pečte, dokud nejsou na dotek pevné, poté přendejte na talíř. Přidejte ještě trochu másla a pokračujte v pečení lívanců, dokud se nespotřebuje všechno těsto.
Podávejte přelité javorovým sirupem nebo namazané Nutelou.