reklama

Suroviny

  • 4tbsp olivový olej
  • 1 citron
  • 2 lžičky sušené bylinky z Provence
  • 1 stroužek česneku rozdrcený
  • 8 baby cukety, nakrájené podérně na půl
  • 2 filety lososa bez kůže, nakrájený každý na 3 proužky
  • 85g sáček bylinkového salátu, k servírování

Postup přípravy

  • KROK 1

    Udělejte dresink. Odměřte ingredience do džbánu nebo sklenice se šroubovacím uzávěrem, okořeňte podle chuti a poté promíchejte nebo promíchejte. Dejte stranou.

  • KROK 2

    Nyní smíchejte v misce olivový olej, citronovou šťávu, bylinky a česnek se solí a pepřem podle chuti. Půlky cukety vmíchejte do této marinády, dokud nebudou důkladně obalené.

  • KROK 3

    Rozehřejte rýhovanou pánev, dokud nebude velmi horká, ale nekouří, nebo místo ní použijte dobrou nepřilnavou pánev (nebudou však mít atraktivní tmavé pruhy). Cukety opékejte po dávkách 2–3 minuty z každé strany, dokud nezměknou, s tmavými proužky. Vyjměte a dejte stranou.

  • KROK 4

    Vložte proužky lososa do zbývající marinády v misce a promíchejte, aby se obalily, poté grilujte na pánvi 1–2 minuty z každé strany, dokud nebudou úplně propečené.

  • KROK 5

    Chcete-li podávat, rozdělte listy salátu na dva talíře a položte na ně cukety a lososa. Dresink znovu prošleháme a vše pokapeme.

reklama
reklama
reklama
reklama