Salát ze zelené čočky s uzeným tofu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 15 minut
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 1 lžička olej
- 1 cuketa, velká, jemně nakrájená
- 100 g uzené tofu, jemně nakrájené
- 1/2 lžička uzená paprika
- 1 1/2 lžíce balzamikový ocet
- 250 g zelená čočka Puy, vařená
- 1 ks cibule červená, jemně nakrájená
- 85 g červená paprika, pečená
- 1 hrst hráškové výhonky nebo rukola
Postup přípravy
- KROK 1
Nepřilnavou pánev potřete olejem, přidejte cukety, tofu a uzenou papriku. Několik minut restujte, aby cukety změkly. Vmíchejte balzamikový ocet a nechte tekutiny zredukovat.
- KROK 2
Mezitím nasypte čočku, cibuli a papriku do mísy a jemně promíchejte. Přidejte tofu s cuketami a znovu zlehka promíchejte. Těsně před podáváním posypte výhonky hrášku. V lednici salát vydrží 2 dny.