reklama

Suroviny

  • 3 ks pomeranč, střední velikost, segmenty a šťáva
  • 1 malý svazek máta, nasekané listy
  • 4 lžičky vinný ocet
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 balení sýr halloumi, (celkem asi 500 g), odkapaný
  • 50 g vlašské ořechy, kousky, opečené
  • 145 g listový salát – směs rukola, řeřicha a špenát

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte velký gril nebo pánev na vysokou teplotu. Ve velké míse smíchejte kousky pomeranče a šťávu, lístky máty, ocet a olivový olej. Okořeňte a poté opatrně promíchejte.

  • KROK 2

    Každý blok halloumi nakrájejte na 8–10 kusů, poté grilujte nebo smažte 1–2 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nezačne se rozpouštět.

  • KROK 3

    K pomeranči a mátě přidejte řeřichu, špenát, rukolu a vlašské ořechy, společně promíchejte.

  • KROK 4

    Navrch dejte ogrilované plátky sýra halloumi a okořeňte trochou černého pepře.

reklama
reklama
reklama
reklama